nedeľa 18. septembra 2016

*Summer in Milano*

... a keď už nám bolo pri mori dlho, vybrali sme sa do vnútrozemia Talianska a to presnejšie do mesta Milána. Nemusím vám ani pripomínať, že Miláno je vyhlásené mesto módy a teda ich nákupné ulice nemôžme s tými našimi ani porovnávať. :) Luxusné značky mali často niekoľko predajní na jednej jedinej ulici a ak ste nenatrafili práve na predajne Prada, Louis Vuitton, Victoria´s secret a iné tak ste objavili skvelé obchodíky s peknou talianskou módou. Žiaľ väčšina obchodov nebolo až tak cenovo dostupných, ale vždy sa tam dalo niečo nájsť.
Čo stojí za návštevu je určite katedrála DUOMO. Obrovská, nádherná katedrála uprostred mesta je zastávkou množstva turistov. Preto je dobré vedieť zopár užitočných rád, pred tým ako ju navštívite.
1. Väčšina turistov netuší, že sa dajú lístky zakúpiť aj v predajniach zo zadnej strany katedrály a preto čakajú aj hodinové rady na lístky.
2. Ak si chcete pozrieť katedrálu z vnútra, pripravte sa na prísne bezpečnostné kontroly a aj troj-hodinové rady.
3. Pre tých, ktorým stačí nádherný výhľad a prekrásna architektúra môžu využiť vstupenky na "strechu" Duoma a dopraviť sa tam buď po svojich (za cenu najlacnejšieho lístka), alebo výťahom (za tiež prijateľnú cenu). Vstupenky sa pohybovali okolo ±10€.

Ja som využila schodište a po zdolaní viac ako 400 schodov som skoro stratila dušu, ale odmena v podobe výhľadu bola na nezabudnutie.

Keby ste boli v Miláne, navštívili by ste katedrálu DUOMO?



Katedrála nebola jediná zaujímavosť Milána a už záleží len na Vás či  uprednostníte múzeum, alebo malinké uličky tohoto krásneho mesta.
Hovorila som, že sa považuje Miláno za mesto módy a verte, že to tak naozaj je. :D Aj keď obrázok pána na fotografii nižšie tomu nenasvedčuje. Nešlo o nový štýl, ale o pozorného ocinka čakajúceho pred katedrálou.
No a výklad so zmrzlinkami je pravdaže Gelateria- zmrzlináreň. :)
Táto pekná funkcionalistická budova je dielom architekta Oscara Niemeyera, ale kedže momentálne slúži ako budova vydavateľstva Mondadori nebolo možné pozrieť si ju z blízka. 

A týmto končí príspevok z Milána. :)
Dúfam, že sa vám páčil a už sa na Vás teším pri ďalšom príspevku.
                                                                                                                  * Vaša Lola


2 komentáre:

  1. ahoj ja viem, že je to mimo témy ale čo používaš na vlasy že ich máš tak krásne a dlhé? :) ďakujem za odpoveď a inak držím palce máš krásny blog si veľmi šikovná a talentovaná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem krásne ♥ Podľa mňa veľkú úlohu zohrá aj genetika, ale vlasy si umývam 3-4x do týždňa, takže ich každý deň "neodmastňujem" šampónmi. Taktiež si ich zakaždým jemne vyfénujem a čo sa týka česania snažím sa tak max. 2x denne. Nadmerné česanie ich zbytočne mastí štiepi, oni sa lámu a vypadávajú. :/ No a čo sa týka samotných produktov šampóny odmieňam. Momentálne používam Nivea Dimond Gloss :) a rozčesávač CHI Infra Treatment.
    Ešte raz ďakujem za komentár a že si mi spríjemnila deň.:)
    P.S. Dúfam, že ti rady pomôžu.

    OdpovedaťOdstrániť