piatok 9. septembra 2016

*Summer Holiday in Italy*

 Letné prázdniny sa nám študentom žiaľ skončili a začína sa opäť drina! Pre niekoho menšia a pre maturantov medzi ktorých patrím aj ja obrovská. Obávaný ročník je tu a ja už pomaly trpím deficitom spánku. :D (žartujem... to ešte len príde)
Na chvíľku sa chcem vrátiť do obdobia kedy som si užívala veľa krásnych a ničím nerušených letných dní.

 Tento rok sme rozdelili dovolenku na dve destinácie, aby si každý člen rodiny prišiel na svoje. Pre niekoho je dovolenka more a niekomu stačia malé talianské uličky s peknými výkladmi. A preto sme začali svoju  cestu v primorskom mestečku Arenzano, ktoré si neviem vynachváliť. Všetci tí, ktorý nemajú radi plné pláže turistov  a hlavne turistov ktorým rozumiete aj keď nechcete, je toto vhodná destinácia. Arenzano je mestečko s piesočnatými plážami a väčšinou kamenistým morom ktoré je mestom SVOJICH obyvateľov. Za celý čas sme stretli len dvoch mladých čechov, ktorý netušili že im rozumieme a tak došlo k celkom komickej situácii. :D
Bohužiaľ aj keď bolo mesto krásne nemám z neho veľa fotiek a tak vám radšej predstavím pekné mestečko Cinque Terre, v ktorom sme sa zastavili po ceste do druhej destinácie, ktorá bola .... (ešte vás chvíľku ponaťahujem) 

Cinque Terre je malinké mestečko s ešte menšími uličkami v ktorom sa pokojne nepoprechádzate. (   možno tak po polnoci :)   )
Cez deň toto mesto žije turizmom a ak sa vám pošťastí, odnesiete si odtiaľto fotku bez hláv okoloidúcich turistov s dáždničkami nad hlavami. No aj napriek tomu stojí to za to. Veď kde inde uvidíte takúto farebnú krásu? :)





 ...a na koniec sladké pokušenie v podobe skvelých koláčikov. ( Keď sa vám už nechce ísť do múzea a tak radšej sedíte pred múzeom v krásnej talianskej kaviarni) .



 
a čo bola naša druhá destinácia ? :) Prezradím, že sme zostali v Taliansku, ale KDE sa dozviete až v druhom príspevku. 
Ďakujem moc sa prečítanie článku a dúfam, že si pozriete aj jeho pokračovanie. 
                                                                                               *Vaša Lola

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára