nedeľa 21. decembra 2014

*Winter Time *

U nás doma sme konečne odštartovali Vianočné prípravy !! :D Tento rok sme v menšom sklze oproti minulým rokom, no isto to hravo zvládneme. ( Musíme :O ) Už dva týždne som mame pílila uši, že chcem piecť perníky a moje prosby boli vyslyšané. :)  V jednom parádnom časopise Apetit sme našli recept, a tak sme sa rovno vrhli na vec.Všetko šlo podľa plánu, až na to že sme nevedeli ako má konečné cesto vlastne vyzerať. :3 Napokon to dopadlo celkom obstojne ale hlavne.. mala som z toho véééľku radosť. :) A čo vy ? :) Už máte napečené ? ;) 
Recept podľa ktorého sme tvorili my :

CESTO:
Zmiešajte 500g hladkej múky, 200g práškového cukru, 5 lyžíc medu, 100g masla, 2 vajcia, 2 lyžice kakaa holandského typu, 2 lyžičky perníkového korenia, lyžička sódy a 1/4 prášku do perníka.

POSTUP:

  1. Všetky ingrediencie zmiešajte na nelepivé cesto ( môžete si pomôcť elek. robotom)
  2. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte odležať na 12 hod. v chladničke (My sme ho nechali asi 2 hod. takže uvidíme či to bola veľká chyba :D )
  3. Na mukou (hladkou) posypanej podložke rozvaľkajte cesto na plát s hrúbku 3 mm
  4. Trúbu rozohrejte na 170 stupňov . Z cesta vykrojte požadované tvary a naukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Nezabudnite nechať medzery medzi perníčkami
  5. Pečte v rozohriatej trúbe podobu 10 - 12 min. ( závisí to podľa veľkosti perníčkov)
  6. Ihneď po upečení ich môžete potrieť rozšľahaným vajcom.  ( pomocou silikónovej maslovačky) Budú sa pekne lesknúť. :)



Recept časopisu Apetit


Odležané cesto treba poriadne rozvaľkať
Už ležkajú na plechu :)
Za chvíľku poputujú von z trúby

Upečené perníčky
Na zdobenie perníčkov : rozšľahané bielko + praškový cukor + 1/2 lyžičky solamylu + pár kvapiek citrónu
Pravdu povediac lepšie je si vyrobiť svoju farbu na zdobenie. Výsledok bude profesionálnejší. :) Návod o obrázok vyššie.
 


Zdobenie pomocou igelitového sáčku na konci prederaveného špendlíkom. :) 









1 komentár: