štvrtok 19. mája 2016

*S kamarátkami v Španielsku - časť 1 (Dali)*

Ale nám bolo krásne! :)
Len tento víkend som sa vrátila z dvojtýždňovej stáže, ktorá prebiehala v Španielsku. Šlo o školskú akciu pri ktorej sme mávali ranné semináre a po obede poznávacie výlety. Pár dní sme mali aj sami pre seba a tak sme s kamarátkami (zároveň spolužiačkami) navštevovali neďalekú pláž a samotné mesto Santa Suzana. Bolo to kúzelné. Nie vždy sa vám naskytne takáto možnosť a preto som rada, že som ju využila.
Hneď prvý deň sme sa vybrali hľadať pláž a vedeli sme, že sa k nej dostaneme nejakým podchodom. :D Bohužiaľ sme sa ocitli na vlakovej stanici a schody čo sme objavili viedli len k betónovej stene.-_-

 A tu je už konečne fotka nášho Hotelu Mercury****

 Prvý výlet bol do neďalekého mesta Figueres kde sa nachádzalo múzeum slávneho maliara Salvadora Daliho. Pred tým budova slúžila ako divadlo no neskôr ju odkúpil samotný Dali a vystavoval tam svoje zbierky.

 Vidíte ten "biely" obdĺžnik na zemi ? :) Málo kto vie, že sa jedná o hrob Salvadora. V podzemí múzea sa tiež nachádza nahrobná doska, ktorá všetko potvrdzuje.
Náhrobná doska






 Keď nedostal Oscara za svoj film, udelil si ho SÁM a hneď niekoľkokrát . :D





A na záver samotný Dali :)

  Poznáte Daliho, alebo ste dokonca navštívili jeho múzeum ? 

Napíšte mi dole do komentára :)


3 komentáre:

  1. To jsi udělala moc dobře že jsi jela. Takovéto stáže jsou jen prospěšné :-), doufám že jsi si to užila. Já putování po galeriích příliš nemusím ani celkově umění neocením, takže mě ani neláká se tam podívat.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je super, že vám škola něco takového nabídne :) Byla jsem dvakrát v Pinedad de Mar, což je vlastně hned vedle Santa Susany, kam se dá dojít po tě úžasné promenádě plné obchůdků a stánků! Muzeum Dalího jsem ale nenavštívila, to by mě fakt lákalo.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherné miesto ♥ Chválim aj fotografie :)

    OdpovedaťOdstrániť